IN IUSTITIA SIGNO VINCES

Forumul de dezbatere al studentilor Facultatii de Drept Simion Barnutiu din Sibiu
 
PortalPortal  AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  GalerieGalerie  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  ConectareConectare  

Distribuiți | 
 

 BEN'S ANALYSIS

In jos 
AutorMesaj
benjamin
preparator
preparator
avatar

Numarul mesajelor : 45
Reputatie : -3
Data de inscriere : 31/07/2009

MesajSubiect: BEN'S ANALYSIS   Sam Sept 05, 2009 4:37 am

În urmă cu aproximativ o săptămână, în urma unui schimb de mesaje private cu El Lider Maximo, am luat decizia de a mă retrage de pe acest forum. Ceva m-a făcut să mă răzgândesc. Rămân, dar aș vrea să-mi lămuresc condițiile în care o fac.

Eu gândesc în termeni ca teritoriu, dominanță, sex... Asta mulțumită unui profesor bătrân din Cluj, domnul Viorel Soran, care cu o prezentare la o conferință a reușit să îmi schimbe modul de a privi relațiile dintre oameni și la ale cărui cursuri nu am reușit să ajung nici măcar o dată puțin mai târziu când mi-a devenit profesor, și lui Meo, asistentul (pe atunci) care la prima întâlnire ne-a spus să nu cumva să ne audă că îi zicem "domnu' Sîrbu" și care la seminarii făcea cu noi aplicații al etologiei generale la specia umană. Modul acesta de a gândi recunoscând tipare de comportament care se aplică în mod similar la oameni și la animale ușurează mult înțelegerea anumitor acțiuni și pe mine personal mă face să nu mă revolt la orice faptă imorală sau ilegală, că doar n-o să mă apuc să mă revolt pe genetică!...

Acuma, unii încearcă să mă convingă să gândesc în termeni juridici... Eu de fapt m-am apucat să învăț limba lor ca să mă folosesc de ea pentru un spor de dominanță...

O.K., să trec la analiza pe text:

http://dreptsibiu.forumgratuit.ro/profile.forum?mode=register, pagina de înregistrare...

"toate mesajele postate pe acest forum exprima punctul de vedere si parerea autorilor respectivi si nu cele ale moderatorilor sau webmasterilor (cu exceptia mesajelor scrise de catre ei) si in consecinta nu pot fi facuti responsabili." (enunțul A, la care voi reveni infra)

"Abuzurile vor avea ca si consecinta rezilierea inscrierii."
Rezultă că suntem în fața unui contract – între cine și cine? Nu se spune. O parte e clar utilizatorul care acceptă aceste condiții. Cealaltă parte trebuie dedusă. Interpretând textul în sensul în care produce efecte și ținând cont conținutul anumitor posturi, în special de cel inițial din "Argument", trag concluzia că este vorba de un contract între domnul Manuel Guțan și utilizator. Interpretând în același sens, trag concluzia că nu este vorba de rezilierea înscrierii (= semnarea contractului), ci a contractului care dă dreptul de utilizare a forumului, reziliere echivalentă cu ștergerea contului și menținerea efectelor prin păstrarea postărilor. Apare aici o problemă la care voi reveni ulterior: rezilierea e accesibilă doar unei părți?

"Toate ideile, cuvintele si imaginile de orice fel apartin forumului din momentul in care utilizatorul le posteaza de buna voie."
Clauza asta e nulă de drept - forumul nu e subiect de drept, nu are personalitate juridică. Faptul că forumul nu e subiect de drept, ci un bun este recunoscut de însuși creatorul acestuia prin sintagma "Conditii de utilizare a forumului", folosită ca titlu. Un bun nu poate deține/avea în proprietate drepturi intelectuale! Poate că domnul Guțan are interesul de a susține că fraza trebuie interpretată în sensul că cele enumerate îi aparțin, dar regula este că orice clauză ambiguă se va interpreta în favoarea debitorului (art. 983 C. civ.), care ar putea avea interesul să considere că e nulă și să facă vraiște pe forum, dacă posturile sale se află în paza sa materială!

Corelat cu enunțul A se poate observa un dublu standard: "la plăcinte înainte, la război înapoi!". Administratorul dorește dreptul de proprietate intelectuală asupra celor postate, dar nu dorește să-și asume răspunderea ce decurge din aceasta...

"- acordati moderatorilor din acest forum dreptul de a șterge, muta sau edita orice subiect de discutie si in orice moment."
"Acordați", nu "transferați"! E esențială formularea. În plus ar trebui interpretată ca "acordați administratorilor". Moderatorilor le este acordat/retras acest drept de către administrator(i). Nimeni nu poate da decât ceea ce are. Iar administratorul are acest drept de la noi.

(Partea cu cookies-urile n-o mai comentez. E clar că cine a scris acolo habar nu are cum stau treburile...)

Trec la altă pagină:
http://dreptsibiu.forumgratuit.ro/faq.htm, accesibilă independent de înscriere.
Aici, cel care e interesat de a utiliza forumul găsește răspunsul la cele mai frecvente întrebări cu privire la forum, cum s-ar zice "oferta forumului"...

Una dintre ele este:
"Cum pot edita sau șterge un mesaj?"
Iar răspunsul este... (nu, nu este "Nu poți!"):
"În afara cazului in care sunteti administratorul forumului sau moderatorul, puteti edita sau sterge doar mesajele dvs.. Puteti modifica un mesaj (cateodata doar pentru o scurta perioada dupa postare) cu un click pe Editeaza pentru mesajul respectiv. Daca cineva a raspuns deja la mesajul dvs., veti observa o mica sectiune de text sub mesaj cand reveniti la subiect. Aceasta arata de cate ori l-ati editat. Aceasta nu va aparea daca nu v-a raspuns nimeni. De asemenea, nu va aparea nici daca un moderator sau un administrator editeaza mesajul (acestia ar trebui sa lase un mesaj in care sa spuna ce au modificat si de ce). Observati ca utilizatorii nu pot sterge un mesaj odata ce cineva a raspuns la el."

Nicăieri pe forum nu scrie că dreptul unui utilizator de a-și edita mesajele poate fi retras de către cealaltă parte. Nicăieri în contract nu s-a specificat asta. Dimpotrivă, el este recunoscut, iar modul său de exercitare este detaliat prin răspunsul citat supra. După cum am mai precizat, orice clauză obscură se interpretează în favoarea debitorului. A fortiori, nu este admisibilă o clauză tacită prin care cineva ar renunța la un drept. În plus, art 984 C. civ. precizează: "Convenția nu cuprinde decât lucrurile asupra cărora se pare că părțile si-au propus a contracta, oricât de generali ar fi termenii cu care s-a încheiat." Și zău că nici un utilizator nu și-a propus a contracta asta! Rezultă că avem de-a face cu un abuz de drept din partea administratorului creator al forumului, care nu și-a rezervat prin contract dreptul de a schimba în mod unilateral regulile pe parcurs (cu notificarea celorlalte părți, care ar avea dreptul la rezilierea unilaterală într-un anumit termen, în caz de neacceptare!)
Explicația "s-a abuzat" nu stă în picioare când e vorba de justificarea unui alt abuz.
Pe de altă parte, în virtutea art. 1000, alin 3 C. civ., intervine răspunderea comitentului (administrator) față de fapta prepusului său (moderatorul care a abuzat ștergându-și posturile). Enumerând limitativ categoriile de persoane care se pot apăra de răspunderea pentru fapta altuia, art. 1000, alin. 5 C. civ. nu prevede și pentru comitenți posibilitatea de a proba faptul că n-au putut împiedica faptul prejudiciabil - răspunderea acestora rămâne.
Corect și prudent ar fi fost ca în "Reguli" să se găsească niște specificații clare și utile printre care și ceva de genul "Mesajele pot fi editate de către utilizatori doar pe o perioadă de 5 minute de la postare" sau "Un mesaj poate fi editat de utilizator de câte ori dorește dar numai atâta timp cât nu s-a răspuns încă la el", iar în privința moderatorilor, aceștia să fie aleși cu atenție și avut grijă ca nervii lor să nu ajungă întinși la maxim.

Mergând mai departe pe aceeași pagina cu întrebări frecvente dau de:
"Cine sunt Administratorii?",
iar răspunsul este:
"Administratorii sunt cei care au cel mai mare nivel de control asupra intregului forum. Acestia pot controla toate fatetele forumurilor, incluzind permisiunile de acces, excluderea utilizatorilor, crearea grupurilor si a moderatorilor, etc. De asemenea, au dreptul de a modera toate formurile."
Corelând sintagma "toate fatetele forumurilor"; cu etc-ul ajung la problema mesajelor private.
Având în vedere că nu există un angajament de confidențialitate cu privire la interceptarea, modificarea și ștergerea mesajelor private nici pe "In iustitia signo vinces", nici pe www.forumgratuit.ro, (cum pe alte forumuri există, cu referire chiar la art. 28 din Constituție) întreb și eu dacă trebuie să salut și administratorii atunci când trimit un pm...(?) Sper că se înțelege ce întreb de fapt...

Acuma ce să mai zic, nu eu am scris deviza "Nemo censetur ignorare legem!" în "Reguli"...
Pentru mine lucrurile erau simple. Știam pe teritoriul cui am intrat, știam că deciziile individului alfa nu trebuie justificate, că forma asta de autoritate nu e despotism pentru că nu îi poate fi opusă democrația, știam că cine o contestă fără să poată prelua puterea este mușcat de toată haita, de care nu se poate totuși despărți, și altele. Și am acceptat. Asta, nu regulamentele șchioape de pe forum... Iar El Lider Maximo a greșit în calitate de alfa...

Am pus analiza asta mai sus acum, când am ales să rămân (dar în altă postură), ca să se înțeleagă până la urmă că dacă nu fac un lucru nu înseamnă că nu sunt în stare și dacă nu spun ceva nu înseamnă că nu m-am prins. Am pus referirile la etologie ca să se înțeleagă că dacă observ nu înseamnă că și judec sau condamn. N-o s-o mai fac pe viitor, las pe fiecare să mă creadă cum îi convine lui sau ei.

Nu țin să primesc un răspuns. Ba chiar aș șterge postul în câteva zile. Nu-mi convine că accesul e liber aici. Ar fi trebuit să fie un loc în care să poată citi doar cei care au postat. Știu că o reacție va exista. Sunt curioasă care va fi aceasta.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
manuel gutan
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 343
Varsta : 45
Localizare : SIBIU
Reputatie : 38
Data de inscriere : 16/02/2008

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Sam Sept 05, 2009 5:19 am

Exercitiul de logica juridica este impresionant, dar inutil. Contractualizarea problemei este inutila. As putea sa scriu la Reguli oricand ca pot sa schimb regulile jocului cand doresc. Dar de ce as face-o?! Nu asta este scopul meu. N-am vrut sa fac din forum un exercitiu pedagogic, o speta in sine prin care sa descopere studentul care sunt dezavantajele lipsei dreptului la libera exprimare. Am dorit si doresc in continuare sa fie un spatiu liber al dialogului.

Forumul fiind o chestiune de adeziune (nu se negociaza termeni contractuali), accepti sau pleci. Oricine poate pleca oricand...asa cum multi au facut-o. Forumul nu este un spatiu concentrational unde ai nevoie de sublimari indarjite pentru a scapa de realitatea despotica. Pur si simplu nu mai scrii. Am explicat de nenumarate ori de ce am suspendat, deocamdata, optiunea de edit. Am considerat ca existenta forumului este mai importanta decat dreptul fiecaruia de a se retrage luand cu el toate mesajele. Ce alta sanctiune sa folosesc? Sa scriu ca cei care-si vor sterge mesajele vor fi sanctionati? Cu banare? Eu ce castig pentru forum? Sute de mesaje sterse si oameni banati? Respect si iubesc libertatea dar libertatea are limite, Iar masurile de limitare a libertatii trebuie sa fie proportionale cu valoarea ocrotita si cu fapta nelegala savarsita. Am scris la Argument si de mai multe ori pe forum care-mi sunt intentiile si sperantele vis a vis de acest forum. Si acum cred in ele. Daca pot fi acuzat de ceva, e faptul ca am lasat prea multa libertate celor care scriu pe forum. Iar uneori dreptul de manifestare deplina a unuia poate sa limiteze sau sa anuleze libertatea celuilalt....Poat sa mai scriu multe...Am prea putin timp. Lucrurile trebuie sa fie analizate in ansamblul lor. Celor cu porniri justitiare aride si acerbe le atrag atentia ca exista o distinctie elementara intre dreptate / justitie formala, bazata exclusiv pe logica juridica formala si o justitie substantiala, care contextualizeaza. Eu judec si reactionez in contex.

Doar o precizare. Daca se pune problema de proprietate asupra forumului, da, se poate vorbi de o proprietate intelectuala. Sunt cel care a conceput acest forum, prost sau bun cum este...ca stuctura, ca obiective...In rest, au fost interesul, inteligenta si pasiunea celorlati elementele care i-au dat viata. Lor le apartine forumul deopotriva. Pana la intentia de a-l distruge.

In final, doar atat. Forumul este o chestiune de adeziune. Cui nu-i convine se poate retrage. Sau chiar recomand, asa cum am mai facut-o, initierea unui alt forum...mai bun, mai legal, mai just. Orice imperfectiune poate fi extirpata, orice lucru prost poate fi inlocuit de ceva mai bun, din orice spatiu al autoritarismului si cultului personalitatii se poate evada spre o lume mai libera si mai egala. Nu trebuie sa fiu muscat de haita, ma dau singur la o parte...am obosit pe acest forum.

Iau chestia cu El lider maximo ca pe o gluma foarte buna. Dar, daca se patrunde mai bine forumul, nu cred ca eu sunt acela. Very Happy

P.S. Reguliele de la inregistrare apartin celor care gazduiesc acest forum. Chiar nu m-a interesat sa ma concentrez pe reguli, bazandu-ma pe faptul ca inteligenta celor care scriu aici conduce la bun simt, umor, deschidere spre dialog si echilibru in exprimare.


Ultima editare efectuata de catre manuel gutan in Sam Sept 05, 2009 8:28 am, editata de 6 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://dreptsibiu.forumgratuit.ro
Zahpeter
asistent
asistent


Numarul mesajelor : 225
Varsta : 30
Localizare : Brasov/Sibiu
Reputatie : 38
Data de inscriere : 24/08/2008

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Sam Sept 05, 2009 6:06 am

Nu o sa insist decat pe partea "informaticeasca"

benjamin a scris:


(Partea cu cookies-urile n-o mai comentez. E clar că cine a scris acolo habar nu are cum stau treburile...)

Poate ne explici ce fac aceste cookies. Totodata, vezi ca poti sa ti setezi browserul sa nu le accepte, daca le crezi vreo unealta a diavolului, trimisa sa te spioneze.

benjamin a scris:

întreb și eu dacă trebuie să salut și administratorii atunci când trimit un pm...(?) Sper că se înțelege ce întreb de fapt...

Ne saluti degeaba, pentru ca administratorii nu pot sa ti citeasca PM urile. phpBB2 nu suporta citirea PM urilor decat printr un hack, unde ar fi necesarea modificarii bazei de date. Cum noi nu avem acces la baza de date, nici daca am vrea sa ti citim PM urile, nu am putea. Fii sigura ca ici nu vrem. Si te as ruga daca mai ai nelamuriri sub aspectul functionarii forumului sa ne intrebi, inainte sa arunci aiurea niste idei.


Mesajul eu ti l am mutat, in caz ca l-ai banui pe "Lider Maximo". E intr o sectiune care poate sa fie citita fara inregistrare, dar nu si avea locul la "reguli". Ce ai scris tu aici e departe de a fi niste reguli.

P.S M am saturat de deepred wannabe. Sad
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.cimitir.ro
Deepred
profesor
profesor
avatar

Numarul mesajelor : 644
Varsta : 33
Localizare : La capatul curcubeului
Reputatie : 53
Data de inscriere : 06/09/2008

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Sam Sept 05, 2009 8:44 am

Profit de ocazie sa lamuresc cateva aspecte:
1.Consider ca pe forumul asta se judeca personajele si mecanica lor...am mai spus asta. E o parere personala deci nu am pretentia ca ar fi adevar absolut. si nu am cautat niciodata sa o impun.Stiu ca sunt un personaj complex si ciudat si am reactii antagonice care deranjeaza de cele mai multe ori. Consider totusi ca am contribuit la forumul asta..macar cu pasiunea de care amintea dl Gutan ..daca nu cu inteligenta. Cu toate astea.. nu am manifestat niciodata pretentii de formator de opinie sau de autoritate pe forum. Se intampla uneori ca alti membrii sa rezoneze cu mine …asa cum, de cele mai multe ori, parererea mea ii revolta. Asta nu inseamna ca am complotat cu cineva pentru distrugerea forumului sau pentru a transmite prin intermediul altuia un punct de vedere. Mereu am spus sincer si direct tot ce am avut de zis.. bun sau rau. Cred ca nimeni nu-mi poate reprosa asta.
2 Cred in bunele maniere si bunul simt.. dar nu ca modalitate de a masca realitatea. Din fericire, am si o realitate personala.. mediu aseptic in care ma retrag daca e cazul. Deci nu sunt afectata iremediabil:)
3.Imi dau seama ca tot ce sanctionez pe forum asta (lipsa de interes, pretentia de a fi centrul universului, inutilitatea, incompetenta, lenea, autosuficienta etc.) exista si in interiorul meu. Am considerat ca forumul ma ajuta sa-mi dau seama cat de multe mai am de identificat in mine. Eu nu socializez inutil( nu pentru ca sunt incapabila sa fac asta.. ci pentru ca nu am fost interesata sa fac asta).Am ales sa intru in comunitate in speranta ca aveam sa identific simptomatica care-mi guverna viata la un anumit moment. Asta e motivul pentru care am zis ca mi-e greu sa renunt la forum ( e adevarat ca am zis in discutii private.. dar “privatul” in sfera asta devine “public” imediat.)
4.Cand am considerarat ca forumul reprezinta un varf al consumului de energie personala .. m-am retras. La momentul respectiv mi-am luat “catrafusele”..pentru ca asa fac oamenii cand pleaca. Si asta se intampla fie pentru ca nu li s-a facut loc suficient ..fie pentru ca ei nu au stiut sa le aranjeze in spatiul respectiv.
Imi dau seama ca uneori gresesc. Sunt dispusa sa-mi analizez si sa-mi fie analizate greselile. Sunt constienta ca greselile se platesc. Am apreciat faptul ca, atunci cand m-am intors pe forum, am fost “scutita” de plata.. ba chiar am fost primita cu ingaduinta. Totusi..nu am simtit ca asta ma obliga sa-mi schimb personalitatea. Cu toate astea, daca cineva simte ca trebuie sa platesc pentru ceva.. as vrea sa mi se spuna direct si sincer.. pentru ca e mai chinuitor faptul ca aplaneaza asupra mea “prezumtia de vinovatie” decat o eventuala sanctiune in sine.
5. Singura forma de dependent pe care o manifest tine de mine si de viata mea.
Cu voia dumneavoastra,
ma inclin
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://atelier.liternet.ro/articol/11504/George-Rosu-Alina-Andre
benjamin
preparator
preparator
avatar

Numarul mesajelor : 45
Reputatie : -3
Data de inscriere : 31/07/2009

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Sam Sept 05, 2009 12:08 pm

"El Lider Maximo" e o glumă... De încrâncenare din partea mea, nici vorbă. Nu “ader sufletește” la analiza juridică pe care am făcut-o unor lucruri pe care le-am găsit pe forum și de care, totuși, cineva, cel puțin teoretic, răspunde. E un alt mod de a gândi, de a privi problema. L-am prezentat și atât. Nu s-a vrut un atac. Nu am intenționat să rănesc, nu știu dacă am făcut-o. La "prea multă libertate" m-am gândit și eu... Uneori e greu să dozezi și suporți consecințele...

Eu ce învăț, învăț bine... Când mă urc într-un taxi sau cumpăr lapte închei un contract consensual, conștient sau inconștient... Când mă înscriu pe un forum închei un contract de adeziune. Care evident că nu se negociază, cum nu se negociază nici contractul de televiziune prin cablu... Pe care însă după ce-l accept îl pot opune celuilalt. Moral măcar. (Știu că pot să plec oricând.) Și aflu poziția lui: de exemplu că nu-l interesează. La asta e bun forumul. Că afli lucruri pe care altfel nu le-ai fi aflat.

Sunt pentru "Edit" pur și simplu pentru a-mi corecta greșelile de ortografie, de care îmi e jenă. Îmi vine greu să cred că nu există o soluție tehnică pentru un "Edit" condiționat și limitat. Dacă voi îmi spuneți că nu există, deși în FAQ scrie altceva, vă cred și nu mai deschid subiectul niciodată.

Am postat unde am postat pentru că ce am scris se referă la ceea ce, cel puțin teoretic, ar trebui să reprezinte regulile majore ale jocului, iar nu "Intrebari in legatura cu inregistrarea, logarea, propuneri in legatura cu structura si continutul forumului, stuff like that" cum scrie în descrierea acestei secțiuni. No problem că s-a mutat... Nu sunt chemată să judec o decizie de genul ăsta.

Despre pm-uri, zahpeter, dacă revii pe ce am scris o să observi că nu am aruncat aiurea niște idei, o să observi o întrebare născută în urma unei înșiruiri logice. Dacă te întrebam in private, tot în genul acesta o făceam. Dar aș fi aflat răspunsul doar eu.

Un lucru însă mă neliniștește. Am senzația că "se crede" că aș fi marioneta cuiva, wannabe sau nu știu ce. Dacă era doar remarca lui zahpeter, nu o luam în considerare. Simt însă că e mai mult decât atât și țin să precizez: ar fi cam greu. Sau, ca să nu pară o eschivă: nu sunt.

Tocmai am văzut că s-a reintrodus edit-ul. Deci a fost bun și mesajul meu la ceva... Smile
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
manuel gutan
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 343
Varsta : 45
Localizare : SIBIU
Reputatie : 38
Data de inscriere : 16/02/2008

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Sam Sept 05, 2009 6:48 pm

Orice autoritarism luminat cedeaza in fata unui lobby inteligent facut. Very Happy
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://dreptsibiu.forumgratuit.ro
Deepred
profesor
profesor
avatar

Numarul mesajelor : 644
Varsta : 33
Localizare : La capatul curcubeului
Reputatie : 53
Data de inscriere : 06/09/2008

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Sam Sept 05, 2009 10:48 pm

Benjamin,
Vreau sa te rog sa te gindesti la ce e important pentru tine pe forumul asta si sa analizezi daca actiunile tale au avut un scop .. si daca da.. care era ala..
Ai ales sa reactionezi asa.. pentru ce? Ca sa demonstrezi ce ? Cui? Cum? Te-ai gandit ca in spatiul asta, la momentul asta,e imposibil sa aiba cineva ceva cu tine? pentru ca nu te stie nimeni inca!!! Nu stie nimeni ce te deranjeaza.. si, sincer, nici nu intereseaza pe nimeni. Forumul asta, personajele astea au o mecanica mai veche. Toti suntem constienti de ea ..deci nu ne lamuresti tu cum stau lucrurile .. oricat de obiectiva esti sau vrei tu sa pari.
Modul in care ai “copt”toata povestea, documentarea intensa( jur ca n-am crezut ca cineva poate studia atat de serios platforma forumgratuit) ma fac sa ma gandesc totusi ca problema e mai adanca decat o situatie de fapt constatata pe un forum oarecare … cu oameni necunoscuti. Ai vrut sa acuzi in piata publica?(altfel nu-mi explic de ce nu ai scris la ganduri imprastiate..ci la “Reguli”..unde vede toata lumea) Ca sa ce? Ca sa demonstrezi ca esti tare si ca poti? Te anunt sincer, din experienta anilor petrecuti in facultatea aia, ca e plin pe acolo de oameni care fac asta strict de dragul demonstratiei personale. Bine pentru tine dintr-o perspective: pentru ca te integrezi usor in grupul ala. Rau pe de alta parte.. pentru ca esti "bun de gen"..si astea pot fi inlocuite.
Tot ce ai reusit prin miscarea asta a fost sa ma faci pe mine sa ma simt rau ..si sa lovesti in mine. Si sa nu-mi spui ca nu te-ai gandit ca imediat actiunea ta este pusa in legatura cu persoana mea…ca nu te cred. Tot ce te rog e ca data viitoare, inainte sa faci rau ( sa-ti faci rau mai exact) sa te gandesti bine.. ca poate ce pierzi e mai valoros decat ce ti se pare ca ai castigat. Acum ai pierdut relationarea cu mine. N-ai pierdut nimic.. cum ai trait fara asta pana cum..o sa traiesti si de acum. Data viitoare...
Imi pare rau pentru tine pentru ca dovedesti ca esti exact ca toti oamenii pe care sustii ca ii condamni. Si da..ai mare dreptate..gandim diferit ...ceea ce nu poate decat sa ma bucure:) Daca aveai sange in tine ..(asa cum ai vrut sa demonstrezi in mesajul initial).. nu te ascundeai pe mess de mine.
Si inainte sa declar subiectul asta inchis si clasat pentru mine…vreau sa mai spun ceva… pentru toti:
Vrea cineva sa schimbe ceva aici? Atunci sa puna mana sa scrie intens, sa gandeasca subiecte, sa emita pareri in conformitate cu scopul si obiectivele forumului…nu sa traga concluzii pe munca altora...ca la judecat pe altii si ce au facut altii ne pricepem toti( s-a mai dovedit pe forum)
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://atelier.liternet.ro/articol/11504/George-Rosu-Alina-Andre
benjamin
preparator
preparator
avatar

Numarul mesajelor : 45
Reputatie : -3
Data de inscriere : 31/07/2009

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Dum Sept 06, 2009 3:14 am

Deepred, nu înțeleg...
NU am făcut nicio acuzație. Faptul că mă documentez mă caracterizează. Asta e. Citesc întodeauna cu mare atenție când ader la o chestie. De scris am scris unde mi s-a părut că se potrivește cel mai bine ca temă. Nu eu am scris Zah Code, de care m-am simțit obligată să țin cont... Atât m-a dus pe mine capul să fac asocierea potrivită. Am explicat mai sus. Zahpeter a considerat că trebuie pus în altă parte. "Bunuri de gen" suntem toți, mai mult sau mai puțin și în funcție din perspectiva cui. Nu rețin vreodată să fi spus că condamn pe cineva. M-ar mira, pentru că nu o fac.
Nu înțeleg cum m-am ascuns de tine pe mess... Bănuiesc că nu e vorba de a sta invisible, ci de prefăcătorie. Atunci când am vorbit cu tine eram pe punctul de a pleca. Decizia era aproape luată, pm-urile mi le ștersesem, mai urma să îl rog ceva pe zahpeter înainte. Lucrul care m-a făcut să mă răzgândesc s-a întâmplat după... Și nu are nici o legătură cu tine.
Tot ce am postat acolo ieri puteam să scriu de când m-am înscris pe forum și am primit răspunsul la mesajul cu opțiunea "Edit". Cine era"Vizitato" se vedea din convorbirile trunchiate rămase. (Am citit o grămadă după ce am intrat cu userul și parola lui stefanmitzu. De înscris m-am înscris doar după ce m-am convins că discuțiile de pe forumul asta nu sunt de doi lei.) Că și-a șters mesajele după ce a rănit și a fost rănită se vedea. Că doar în calitate de moderator sau administrator (ceea ce bănuiam că nu a fost) putea face asta era clar pentru că și eu am fost moderator de forum. Că e o fire explozivă se vede. Că ordinea și coeziunea unui grup este menținută de individul dominant prin autoritatea sa și că individul care amenință această ordine fără să se poată substitui liderului - indiferent că urmărește asta sau nu - riscă extrem de mult dacă e puternic (în alte contexte chiar viața) sunt chestiuni elementare. Că, în ciuda situației precare, îi e greu să plece e o realitate care se repetă în n cazuri. Nu e ceva ce am aflat de la tine. Doar observații, deducții și alte procese raționale... Și încă ceva: în grupurile umane un lider de calitate e de regulă conștient că poartă în mare parte răspunderea eșecului gestionării unei situații. N-am adaugat asta în mesajul inițial pentru că îmi era clar că nu era necesar.
Nu sunt purtătorul nimănui de cuvânt, cum cred unii, nici nu te-am trădat pe tine, cum poate crezi tu. Am ajuns pur și simplu în punctul în care am simțit nevoia să spun deschis ce gândesc. Nu e o vină a gândi, nu? Nu de alta, dar de obicei o fac involuntar... Am spus și atât. Nu am lansat nici o acuzație. A fost o expunere logică la care am vrut să văd o reacție din care să îmi dau seama cum stăm, cu cine am de-a face, pentru că eu și domnul Guțan putem să ne învârtim amândoi în jurul cozii mult și bine...
Reacția nu a fost nici cea mai bună care ar fi putut fi, nici cea mai proastă și nici între. A fost undeva "în triunghi"... Adică am constatat că există răni adânci, nevindecate. Eu nu am spus nimic de "cult al personalității" sau alte celea și, sincer, nici nu am observat... Cine știe, poate mai e vreme... Am văzut că mi s-a răspuns nu atât la ce am scris (doar începutul și P.S.-ul), cât mai degrabă ca și cum aș fi fost un alter ego al altcuiva. Faptul că am adus în discuție anumite acte se explică prin faptul că ele sunt legate cauzal de unul dintre obiectele anlizei: dreptul de a-mi edita mesajele - drept pe care, la înscrierea pe forum ȘTIAM că îl am, despre care apoi am înțeles de ce nu-l am și pe care am considerat că a sosit timpul să îl revendic.
NU m-am gândit că acțiunea mea va fi pusă la modul serios în legătură cu tine.
Constat însă că, cel puțin unii, consideră că ideile sau modurile de acțiune sunt musai à la altcineva pe care cunosc ei deja. Și că nu poate exista enunț logic neutru emoțional.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Zahpeter
asistent
asistent


Numarul mesajelor : 225
Varsta : 30
Localizare : Brasov/Sibiu
Reputatie : 38
Data de inscriere : 24/08/2008

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Dum Sept 06, 2009 5:18 am

Cel putin pentru gustul meu, scrii haotic, presupui multe si lasi sa se subanteleaga la fel de multe in ultimul mesaj. So...daca nu am inteles ceva bine, sa ma corectezi.

Ti am raspuns la "problema" cu Pm urile, pentru ca am considerat o o ineptie . Mai mult, o ineptie prin care ne acuzai mai mult sau mai putin voalat ca ti am citi PM urile. Frumos era daca vroiai sa ti lamuresti problema asta, sa-l intrebi pe domnul profesor, nu sa ne o arunci zeflemitor pe forum. Desi ma mira...daca stiai ca conform articolului ala nu avem voie, de ce ai mai simtit nevoia sa intrebi. Motivatia ca "Dar aș fi aflat răspunsul doar eu." pica, pentru simplu fapt ca nimeni nu a mai fost interesat de subiectul asta..iar cei care sunt interesati cauta sau intreaba. Nu arunca cu acuze voalate.

Remarca cu "alter ego ul" mi am permis-o pentru ca nu mi plac protestele evidente si revolutionarii cu furci in maini. Si s-au inmultit considerabil, pornind de la don-shoare care umblau intr-o vreme ca vulturii sa ti corecteze gramatica si semantica si încheind cu don-shoare care protestau acuzand pe toata lumea ca vor sa le domine, ca sunt misogini si despoti dar ca ele, ca niste potentiale conducatoare de ginta matriarhala, s au prins de asta. Sa nu ma intelegi gresit, consider ca daca ne displace ceva, trebuie sa reactionam.Dealtfel "sunt" unul din cei 2 "vizitato" Dar consider ca reactia trebuie sa fie calma, nu o rabufnire de orgoliu. Sa aratam prin remarcile noastre ca ceva ne deranjeaza, nu sa postam un mesaj pe prima pagina a forumului in care sa zicem ca mediul in care am stat e un rahat. De asta ti am si mutat topicul, desi domnul profesor nu a fost deacord. Pentru ca nu am considerat normal ca un subiect de genul asta, sa apara in portal-ul forumului peste regulile acestuia.Mi s a parut o atitudine sfidatoare.
Celelalte chestii ma depasesc deci nu pot sa le lămuresc . Nu stiu ce banuiesti tu acolo despre raniti, suferinzi, oameni care si au sters mesajele desi nu puteau si balauri cu 7 capete. Daca vrei un raspuns concret, poate ne explici mai mult.. eu personal nu am absolut nimic cu tine si as vrea sa te mai ascult.Daca nu,ma retrag la nivelul asta, de pseudo Sherlock Holmes in care ne aflam.

P.S In caz ca vroiai sa ma rogi sa ti sterg userul, nu as fi putut. Eu sunt doar Lider Minimo, adevarata putere e la domnul Gutan Very Happy
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.cimitir.ro
Deepred
profesor
profesor
avatar

Numarul mesajelor : 644
Varsta : 33
Localizare : La capatul curcubeului
Reputatie : 53
Data de inscriere : 06/09/2008

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Dum Sept 06, 2009 5:41 am

1.Analizezi problema de parca te-ai referi la animale ..cand de fapt e vorba despre oameni. Conceptia asta refuz sa o impartasesc. Forumul asta a adunat putini membrii .. dar cei mai multi sunt personalitati complexe. Nu pot fi explicate prin prisma “legilor naturii”. Pe langa astea ..se mai adauga cultura, mediul in care am trait si , nu in ultimul rand , anturajul. Si astea de definesc..deopotriva.E ca in jocurile alea 3D ..nu stii ca la un anumit moment ai privit problema frontal..pana nu te-ai invartit bine si ai vazut toate unghiurile.
2.Nu stiu altii cum sunt..dar, cel putin in ce ma priveste, sunt convinsa ca am o zona de imprevizibil pe care nimeni nu o poate gestiona.
3.Consider ca unele situatii din trecut pot fi comentate doar de cei care au participat la set-up-ul ala. Si asta pentru ca dintr-un décor ravasit e greu sa-ti dai seama exact ce a fost acolo.
4. “Vizitato”e Zahpeter..mai mult decat sunt eu. Eu mi-am sters majoritatea mesajelor.. destul de putine mesaje ce apar ca scrise de “vizitato”imi apartin. Oricum..sa faci judecati psihologice pe bucatele de puzzle mi se pare inutil…dar nah..fiecare face ce vrea cu timpul lui.
5. Mie mi s-a parut o reactie exagerata din partea ta…atat.
6. Dupa cum am mai spus.. prefer sa inchid subiectul..si propun sa ne concentram energia pe alte subiecte.. mai constructive. Bineinteles..cine vrea.. in conditiile date.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://atelier.liternet.ro/articol/11504/George-Rosu-Alina-Andre
benjamin
preparator
preparator
avatar

Numarul mesajelor : 45
Reputatie : -3
Data de inscriere : 31/07/2009

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Dum Sept 06, 2009 7:17 am

zahpeter, când acuz, acuz. Când întreb, întreb. Când spun explicit un lucru, aș vrea să se înțeleagă. Dacă m-am uitat peste niște lucruri de bază, cu care forumul și-a început existența și am făcut niște corelații, nu ar fi trebuit să vă iritați degeaba. Mie esențial mi s-a părut faptul că pagina de înscriere venea din pre-set. Nimic nu m-a avertizat să nu iau de bun ceea ce scrie acolo. Ăsta e un lucru pe care staff-ul ar trebui să și-l asume. Nu aveam de gând să te rog să îmi ștergi nici userul nici vreun post. Dacă ție ți se pare o atitudine sfidătoare din partea mea faptul că se afișa înainte de reguli, te anunț că și modul de afișare face parte din pre-set. Ar trebui să restricționați zona respectivă la administratori.
deepred, dacă vreți să nu se comenteze ceva, e simplu: scrieți în Reguli. Faceți o listă cu tabu-uri.
În altă ordine de idei, dacă tu ai înțeles că pentru mine om=animal, ai înțeles greșit. Om=animal+ceva. Ceva-ul ăla face diferența chiar și între oameni. Dar animalul subzistă întotdeauna. Chiar dacă refuzi să-l vezi. Inutil să citesc ce (a mai rămas din ce) ați scris voi acolo... asta eu hotărăsc pentru mine. Și niciodată nu ai puzzle-ul complet.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Deepred
profesor
profesor
avatar

Numarul mesajelor : 644
Varsta : 33
Localizare : La capatul curcubeului
Reputatie : 53
Data de inscriere : 06/09/2008

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Dum Sept 06, 2009 8:35 am

Deepred a scris:

Vrea cineva sa schimbe ceva aici? Atunci sa puna mana sa scrie intens, sa gandeasca subiecte, sa emita pareri in conformitate cu scopul si obiectivele forumului…nu sa traga concluzii pe munca altora...ca la judecat pe altii si ce au facut altii ne pricepem toti( s-a mai dovedit pe forum)
Multumesc celor care inteleg sa faca ce am sugerat mai sus. Smile ..consider ca e mult mai utila o astfel de atitudine forumului per ansamblu ..si membrilor lui.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://atelier.liternet.ro/articol/11504/George-Rosu-Alina-Andre
manuel gutan
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 343
Varsta : 45
Localizare : SIBIU
Reputatie : 38
Data de inscriere : 16/02/2008

MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   Dum Sept 06, 2009 9:31 am

De acord cu deepred, propun sa se consume energia pe alte subiecte...s-a introdus edit...nu mai are rost sa discutam pe tema.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://dreptsibiu.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: BEN'S ANALYSIS   

Sus In jos
 
BEN'S ANALYSIS
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
IN IUSTITIA SIGNO VINCES :: FORUM :: Observatii si sugestii-
Mergi direct la: